LADATAAN TUOTEKUVIA...

Ilmastonmuutos - 3 kotimaan ikimerkkiä

Ei myynnissä

Tietoja:

Taiteilija: Timo Berry

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät postimerkeissä

Ilmastonmuutos-postimerkkiarkin kolmessa postimerkissä kuvataan vaikutuksia, joita Suomen kaltaisessa pohjoisessa maassa on odotettavissa lähitulevaisuudessa, jos ilmaston annetaan lämmetä nykytahtia.

– Ilmastonmuutoksen hillitseminen on aikamme isoja haasteita maailmassa. Myös Suomessa on virinnyt keskustelu ilmaston lämpenemisen seurauksista. Halusimme nostaa tämän tärkeän teeman esille myös postimerkeissä, johtaja Kaj Kulp Postista sanoo. Hän toimii myös Postimerkkitoimikunnan puheenjohtajana.

Timo Berryn suunnittelemat merkit on toteutettu lämpöreagoivalla painovärillä, joka vaihtaa sormen kosketuksesta väriä. Sormenpainalluksella voi nähdä havainnollisesti, miten ilmastonmuutoksen arvioidaan vaikuttavan Suomessa sääoloihin, luontoon ja yhteiskuntaan lähitulevaisuudessa.

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtajan Mikael Hildénin mukaan uudet postimerkit kuvaavat hyvin erilaisia ilmastonmuutoksen mahdollisia seurauksia, jotka tekevät vaikutuksista arvaamattomia. – Tämän vuoksi ilmastonmuutoksen torjuntaan on tartuttava ripeästi eri rintamilla. Tärkein keino on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, mutta samalla on panostettava jo nyt sopeutumiseen ja sietokyvyn parantamiseen niin Suomessa kuin muualla, Hildén sanoo.

Samalta taiteilijalta

Katso myös


« Takaisin
 
Ostoskori on tyhjä

Toimituskulu

Yli 27 euron tilauksiin 0 euroa, alle 27 euron tilauksiin 3 euroa.