LADATAAN TUOTEKUVIA...

Suomen luontotunnukset - 100 kotimaan ikimerkkiä

Ei myynnissä

Tietoja: Rulla 100 kotimaan ikimerkkiä
Rullan koko: 60 x 36 x 62
Postimerkkien koko: 36 x 25
Painosmäärä: 15 000 000 postimerkkiä
Painomenetelmä: 4/1 offset

Taiteilija: Stiina Hovi

Suomen luontotunnukset ovat osa kansallista kuvamuistia

Posti julkaisee syyskuussa myös Stiina Hovin suunnittelemat rullapostimerkit, jonka viidessä merkissä esitellään Suomen luontotunnuksia valokuvissa. Merkkien aiheina ovat Suomen kansalliseläin karhu, kansallislintu laulujoutsen, kansalliskoira suomenpystykorva, kansallishyönteinen leppäkerttu ja kansalliskukka kielo.

Karhupostimerkkiin on valittu Rainer Carpelanin tunnelmallinen valokuva, jossa karhuemo ja pentu nuuhkivat kesäyön ilmaa. Joutsenia merkeissä edustaa Mikko Karjalaisen valokuva kaulailevista laulujoutsenista. Veli-Pekka Katajamäki on kuvannut postimerkkiin terhakkaan suomenpystykorvan lumisessa maisemassa. Leppäkerttu kiipeilee ruohonkorrella Pasi Koskelan valokuvassa ja nuokkuvat kielonkukat on kuvannut Jorma Ikonen.

– Uskon, että suurella osalla suomalaisista on omakohtainen kokemus kansalliseläimistä ja -kasveista. Merkkejä suunnitellessani pääsin matkalle suomalaisten kuvamuistiin. Yhteiset luontotunnukset ovat tavallaan myös kotimaamme Suomen tunnuksia, Stina Hovi kertoo.

Suomen luontotunnukset -sarjan toiset viisi merkkiä esitellään rullapostimerkeissä vuonna 2019.

Samalta taiteilijalta

Katso myös


« Takaisin
 
Ostoskori on tyhjä

Toimituskulu

Yli 27 euron tilauksiin 0 euroa, alle 27 euron tilauksiin 3 euroa.