LADATAAN TUOTEKUVIA...

Taidepalkinto II - 10 kotimaan ikimerkkiä

Ei myynnissä

Tietoja: Arkki 10 kotimaan ikimerkkiä
Arkin koko: 109 x 199
Postimerkkien koko: 48 x 30,2 mm
Painosmäärä: 1 000 000 postimerkkiä
Painomenetelmä: 5/1 offset

Taiteilija: EGS

Maailman ensimmäiset graffitipostimerkit

Posti myönsi viime toukokuussa taidepalkinnon suomalaiselle graffititaiteilija EGS:lle, jolta julkaistaan nyt kaikkien aikojen ensimmäiset aitoja graffiteja esittelevät postimerkit. Merkkeihin valittiin kaksi EGS:n maalaamaa graffitia maailmalta. Toinen graffiteista on tehty Australiaan Melbournen kaupungin teollisuusalueella ja toinen Pietariiin pienen kuorma-auton kylkeen. Molempiin graffiteihin on kuvattu kirjaimet E, G ja S.

Kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu EGS arvostaa, että postimerkkeinä julkaistaan oikeaan ympäristöön tehtyjä graffiteja.  – Valokuva on paras tapa dokumentoida aitoja graffiteja, jotka on aina tehty tiettyyn aikaan, paikkaan ja tunnelmaan. Luulen, että postimerkkeihin kuvattuja graffiteja ei ole enää olemassa. On hienoa, että ne saavat miljoonapainoksena uuden elämän postimerkeissä.

Kirjeet ja postimerkit ovat EGS:lle tuttuja jo vuosien takaa. – Minulla oli eri puolilla maailmaa toistakymmentä kirjekaveria, joiden kanssa vaihtelin kymppikuvia graffiteista. Nyt aion lähettää vanhoille kollegoille nipun valokuvia ensipäivänkuoressa, jossa on itse suunnitellut postimerkit päällä. Se on vähän eri juttu kuin digikuvien julkaisu jossain Instagramissa, EGS naurahtaa.

Posti haluaa nostaa 10 000 euron arvoisella taidepalkinnolla sekä taiteen että postimerkin arvostusta ja asemaa. – Taidepalkinnolla Posti etsii tekijöitä vakiintuneen postimerkkimaailman ulkopuolelta. EGS rikkoo graffiteillaan perinteisen taiteen tekemisen rajoja. Graffitit sopivat visuaalisuutensa puolesta hienosti postimerkkeihin, kertoo Design Manager Tommi Kantola Postista. Vuoden 2017 taidepalkinnon Posti myönsi kuvanveistäjä Jasmin Anoschkinille.

Katso myös


« Takaisin
 
Ostoskori on tyhjä

Toimituskulu

Yli 27 euron tilauksiin 0 euroa, alle 27 euron tilauksiin 3 euroa.