LADATAAN TUOTEKUVIA...

Puolustusvoimat 100v - 6 kotimaan ikimerkkiä

Ei myynnissä

Tietoja: Vihkossa 6 kotimaan ikimerkkiä
Vihkon koko: auki 125 x 120, kiinni 125 x 60
Postimerkkien koko: 55,7 x 30,7 mm
Painosmäärä: 100 000 vihkoa
Painomenetelmä: 5/4 offset

Taiteilija: Timo Berry

Puolustusvoimien juhlapostimerkeissä esitellään maa-, meri- ja ilmavoimat

– Postimerkkivihko on hieno osa juhlavuotemme näkyvyyttä. Vihkoon valikoituneet merkit kertovat siitä, miten puolustusvoimien kolme puolustushaaraa, maavoimat, merivoimat ja ilmavoimat ovat kehittyneet sadan vuoden aikana. Puolustusvoimien kykyä ei ole kuitenkaan koskaan mitattu pelkästään kalustolla ja aseistuksella, vaan taistelijoidemme osaamisella, sanoo puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara.

Posti on julkaissut postimerkit Suomen Puolustusvoimien 50- ja 75-vuotisjuhlien kunniaksi myös vuosina 1968 ja 1993.

Kuvaparit kertovat puolustushaarojen kehityksestä

Postimerkkivihkon suunnitteluun osallistui työryhmä, jossa oli mukana Postin edustajat, puolustusvoimien kuva-arkiston ja puolustushaarojen edustajat, sekä erityisasiantuntijana kommodori (evp) Kai Varsio, joka tuntee hyvin sekä sotahistoriaa että filateliaa. Merkkien graafisesta suunnittelusta vastasi Timo Berry.

– Sotakalustoon liittyvät postimerkit, esimerkiksi sotalaivat, ovat maailmalla suosittuja keräilykohteita aihefilatelistien keskuudessa. On hienoa, että nyt aiheesta on saatavissa myös suomalaisia postimerkkejä, Kai Varsio sanoo.

Postimerkkivihkoon valittiin kolme kuvaparia, jotka osoittavat selkeästi maa-, meri- ja ilmavoimien laitteiden ja varustuksen kehityksen puolustusvoimien alkuvuosista nykypäivään.

– Merkkeihin oli tarjolla satoja valokuvia. Suunnitteluprojektin edetessä varmistui, että postimerkeissä toimivat parhaiten dokumentaariset valokuvat, kertoo Timo Berry.

Ilmavoimien historiamerkkiin on kuvattu Suomen ilmavoimille vuonna 1918 lahjoitettu Thulin D-tyypin tiedustelukone, lahjoittaja oli ruotsalainen kreivi Eric von Rosen. Nykypäivän ilmavoimien huipputeknologiaa edustaa Boeing F/A-18C Hornet -torjuntahävittäjä.

Samalta taiteilijalta

Katso myös


« Takaisin
 
Ostoskori on tyhjä

Toimituskulu

Yli 27 euron tilauksiin 0 euroa, alle 27 euron tilauksiin 3 euroa.