LADATAAN TUOTEKUVIA...

Pikku Kakkonen - 10 kotimaan ikimerkkiä

Ei myynnissä

Pikku Kakkosen -piirrustuskilpailun voittajapostimerkkiarkki myynnissä nyt!

Tietoja:

Taiteilija: Hertta Rantanen

Arkissa on kymmenen kotimaan ikipostimerkkiä, jotka on kuvittanut Pikku-Kakkosen piirrustuskilpailun voittaja - Hertta Rantanen. Kuvaan on taiteiltu karhuperhe. Postimerkit on tehty Postin omakuvatekniikalla.

Ylen Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti järjestivät alkuvuodesta Suomen luonto -aiheisen piirustuskilpailun lapsille. Satojen töiden joukosta esiraati seuloi kymmenen kuvitusta yleisöäänestykseen. Kilpailun voitti 5-vuotias Hertta Rantanen Vesilahdelta. Postimerkkiin valittiin värikäs Karhuperhe-kuva, jossa eläimet poseeraavat kukkien kera ja purppuralla taivaalla lentää sininen lintu.

Kilpailussa pyydettiin lapsia pohtimaan Suomen luonnon kauniita ja ihmeellisiä asioita. Upeissa piirustuksissa nähtiin erilaisia eläimiä hyönteisistä petoeläimiin sekä kasveja, värejä ja yhdessäoloa.
- Kilpailutöissä on todella monia näkökulmia suomalaiseen luontoon. Mukana oli eläimiä, maisemia ja lähiluonnon ihmeitä. Piirtäjinä oli niin pienimpiä kynänkäyttäjiä kuin koululaisiakin. Piirrostekniikoissakin oli tarjontaa värikkäistä vesiväritöistä tussipiirroksiin. Kaikista näkyi lasten kiinnostus luontoon ja innostus piirtämiseen, vastaava tuottaja Teija Ryösä Yleltä sanoo.
- Suomen luonnossa parasta on karhut, pöllöt, joutsenet ja myrkkysienet, Hertta Rantanen kiteyttää.
Pikku Kakkonen -postimerkki on kotimaan ikimerkki kymmenen kappaleen arkilla. Kyseessä on valtakunnallinen Omakuvapostimerkki, jonka hinta on 1,70 euroa/kappale. Merkkiä voi ostaa Posteista ja hyvin varustetuista myyntipisteistä sekä Postin verkkokaupasta 10-kappaleen arkkeina.
Merkki julkaistaan 24. toukokuuta kansainvälisessä FINLANDIA 2017 -postimerkkinäyttelyssä Tampereella, joka on vuoden suurin postimerkkitapahtuma Euroopassa. Tapahtuman ajan, 24.-28. toukokuuta, paikalla on myös näyttely yleisöäänestyksessä olleista töistä.

Katso myös


« Takaisin
 
Ostoskori on tyhjä

Toimituskulu

Yli 27 euron tilauksiin 0 euroa, alle 27 euron tilauksiin 3 euroa.

Customer service