LADATAAN TUOTEKUVIA...

Suomen leijona vihreä 2,00 € - 10 kpl

Ei myynnissä

Arkillinen kahden euron postimerkkejä.

Tietoja: Tarrapostimerkin koko 24,5x34,5 mm

Taiteilija: Mika Launis

Suomen leijona - dynaaminen ja moderni vallan kuva
Graafinen suunnittelija ja heraldikko Mika Launis voitti leijona-aiheisen postimerkin suunnittelukilpailun vuonna 2000 rohkealla, voimaa uhkuvalla Suomen leijonalla. Dynaaminen ja moderni merkki kuvastaa uutta aikaa ja yhteiskunnallista muutosta. Taiteilija itse toteaa merkin suunnittelemisesta: "Pohjimmiltaan työn hankaluudet johtuvat vaakunaleijonan kulttuuririippuvuuksista. Tässä tunnuksessa on kyse vallan ja arvon kuvasta, ja silloin sen osat saavat äärimmäisen merkittävyytensä. ..//...Ilmaisutapani on uusi ja samalla hyvin vanha. Miten se sitten välittää ja kantaa tämän päivän arvoja? Olen halunnut vieraannuttaa leijonan sen vanhoista rasitteista ja saattaa sen uudelleen arvotettavaksi."
Suomen leijona on vuonna 2002 julkaistu sinisenä (1 euro) ja punaisena (5 euroa)ja vuonna 2004 oranssina (3 euroa). Vuonna 2011 ilmestyy sekä vihreä (2 euroa) että violetti (4 euroa) Suomen leijona.
Leijona on esiintynyt vaakunoissa Euroopassa jo tuhannen vuoden ajan. Vaakunoista se on luontevasti siirtynyt myös postimerkkien aiheeksi, Suomessakin jo ensimmäisten omien postimerkkien joukossa vuonna 1856. Merkkejä on uudistettu muutamia kertoja, suunnittelijoina ovat aina olleet tunnetut taiteilijat, joukossa Eliel Saarinen ja Signe Hammarsten-Jansson. Viimeiseksi markka-arvoiseksi vaakunamerkkiaiheeksi jäi Pirkko Vahteron vuonna 1975 suunnittelema merkkimalli.

Samalta taiteilijalta

Katso myös


« Takaisin
 
Ostoskori on tyhjä

Toimituskulu

Yli 27 euron tilauksiin 0 euroa, alle 27 euron tilauksiin 3 euroa.

Customer service